Hoe gaat het nu met mij?

Tsja, wat zal ik zeggen… Check echt ff het E-book ‘17001 uur naast een rolstoel’ , je kan hem tenslotte gratis downloaden… 🙂 de laatste hoofdstukken geven een, denk ik, bevredigend antwoord… zo niet, laat het weten…

Voor mensen met minder mantelzorg-geduld :-), hier een aantal samenvattende updates:

 • Ik ben dankbaar voor alle aandacht (het verwarmt mijn hart)
 • Het gezien worden helpt mij in het hele rouwproces
 • Ik mis haar verschrikkelijk, haar speelse nabijheid
 • (zie hoofdstukken ‘dood en opstanding’, ‘de beloning’, ’terugkeer met het elixer’)
 • Ik ben gaan schrijven om te verwerken (zie E-book ‘17001 uur naast een rolstoel’)
 • Ik rouw nog steeds, ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn over alle beelden en gevoelens van lijden, zorgen
 • Ik ben opgelucht (ze is vrij en veilig)
 • Mijn toekomst is nog steeds onzeker
 • Ik ben niet meer alleen in ‘de ruimte aan het ademen’, maar ben volop in beweging met www.haagsestadswijngaard.nlwww.kleurdenhaag.nlwww.imaginator.nl
 • Het voorbeeld van mijn madre leert mij om steeds weer vanuit een basis van vertrouwen, liefde en hoop te leven, steeds weer in overgave aan het grotere liefdesverhaal
 • Ik heb stichting ‘17001’ opgericht
 • (om voort te zetten wat ik naast mijn madre heb geleerd: trainen, inspireren en coachen van ‘volgers’ die groeien in sterk vertrouwen, vasthoudende liefde en gespannen hoop zelfs tegen de klippen van het leven op)

Zo sta ik nu een beetje in het leven, volop in beweging, met oog voor het grote in de kleine dingen. Een beetje zoals de grote filosoof Augustinus het verwoordde: ‘Duidelijkheid in de essentie, ruimte voor het twijfelachtige en liefde in alles’ (vrij vertaald).

Bless u all.

Marcel

Ps: mocht je nog met onbeantwoorde vragen zitten? Reageer hieronder ff, ik zal proberen te antwoorden.

Reacties

22 reacties op “Hoe gaat het nu met mij?”

 1. Sandra Mekkelholt avatar

  Aan het goede mens Marcel,

  Ik zal ongetwijfeld nr 17001 zijn ongeveer die een reactie geef maar daarom is niet niet minder gemeend en komt hij uit mijn hart.
  Wat heb jij als mens mij geraakt met wie jij bent! soms kun je instant toch een beetje houden van iemand die je niet eens kent , je puurheid die uit deze reportage naar voren komt raakt mensen tot op het bot mij inclusief. Ik kan alleen maar hopen dat jou geloof en je vertrouwen op god je zal geven wat jij verdient. Als mens ben je een voorbeeld voor menigeen, gewoon omdat je bent wie je bent!
  Dank je voor een kijkje in jou leven, het sterkt mij weer in het kijken naar mijn eigen!
  wees blij met jezelf en ik hoop dat het leven je nog ontelbare waardevolle mooie momenten biedt!

  Tot in de ziel bewogen, Sandra

 2. marielle avatar
  marielle

  Hai Marcel, omdat ik je herkende (volgens mij hebben wij tegelijkertijd ergens gewerkt) bleef ik hangen.. Met veel respect heb ik de rest van de docu over jouw moeder afgekeken. Man wat bijzonder. Wat mooi dat jij dit hebt kunnen doen voor je moeder.
  Bijzonder dat we zo dichtbij mochten komen, dank je wel dat ik van je mocht leren. Het heeft me diep geraakt. De volgende dag heb ik het stukje gekeken dat ik gemist heb..
  Ik wens je heel veel sterkte, kracht en Zegen in het leven zoals het nu is. Ik hoop van harte dat de wensen van je hart tot vervulling mogen komen.
  Hartelijke groet,
  Mariëlle

  1. Hanny avatar
   Hanny

   hallo Marcel

   Ik heb al eerder gereageert,maar ik heb een vraag aan jou .Maar liever niet hier
   Mag ik je e mail adres?
   Liefs en respect
   goedidee@outlook.com
   hanny

 3. Roshan avatar
  Roshan

  Geweldig mooi, inspirerend, confronterend en echt. Bedankt voor het delen van je verhaal. Blijf leven in de kracht en het vertrouwen dat uitstraalt. Neem ruimte voor je eigen geluk en groei mee. Veel sterkte nu en succes voor in de toekomst. Groet Roshan

 4. Marga Hornstra avatar
  Marga Hornstra

  Beste Marcel,

  Vanmiddag ademloos naar de docu gekeken.
  Soms tref je bijzondere mensen die je weten te raken door wat ze zeggen of doen.
  Jij bent zo’n persoon, ongelofelijk wat een liefde straal jij uit naar je moeder.
  Zo’n zoon wens je iedere moeder toe.
  Het was liefdevol, humoristisch en ontroerend, bedankt dat je dit met anderen wilde delen.
  Sterkte met de verwerking en ik wens je al het goede toe.

  Groeten, Marga.

 5. Joost avatar
  Joost

  Hallo Marcel,

  Zojuist je film gezien via internet.

  Diep respect voor je liefde en geduld in de afgelopen 18 jaar wat je hebt betekend voor je moeder. Ik zie hierin enerzijds de puurheid van de mens in zorg en liefde voor elkaar zoals God deze heeft bedoeld bij de schepping en anderzijds de gebrokenheid (lees: ziekte) van de mens.

  Onbegrip vanuit de mensen direct om je heen loop ik (en mijn vrouw) ook tegenaan in de steun voor mijn ernstig zieke schoonmoeder. Mensen in onze directe omgeving begrijpen niet waarom mijn vrouw al jaren zoveel tijd (bijna dagelijks) doorbrengt met mijn schoonmoeder.

  Je bent voor mij een held, blijf vooral bij jezelf. Je bent nog jong, laat je door God leiden, dan komen er mooie dingen op je pad.

  Hartelijke groet,
  Joost

 6. Anke avatar
  Anke

  Dag Marcel,

  Het e-book is gedownload en ik ben begonnen met lezen. Hartelijk dank voor het boek!

  groet,

  Anke

 7. Ingrid Schipper avatar
  Ingrid Schipper

  Het is een hele mooie documentaire waarin je iets van Jezus hebt laten zien. Ik ben zelf door de puurheid, de eerlijkheid en de emoties erg geraakt en ik hoop dat dat bij veel mensen gebeurd. Je hebt iets laten zien van leven op de vierkante centimeter en ik hoop dat het iets uitwerkt op de vierkante kilometer. Het leven is meer dan lijden maar juist in de worsteling met lijden merk je iets bijzonders van God. Ik bid dat God je vreugde geeft in plaats van verdriet, en feestkleding in de plaats van rouw en dat je zegen en liefde ervaart in deze moeilijke tijd. En dat je mag genieten van de nieuwe avonturen.

 8. Annet avatar
  Annet

  Beste Marcel,

  Wat een liefde en een kracht! Bedankt dat je dit wilt delen.
  Mijn hart is aangeraakt!

  Ik wens je kracht, wijsheid, vrede en bovenal LIEFDE toe om verder te gaan.

  Een warme groet

  Annet

 9. Henk Nennie-van Gemeren avatar
  Henk Nennie-van Gemeren

  Hoi Marcel,
  Zojuist de doc gezien. Zeer veel respect voor jou. Mooie Jezus pose in de tattooshop! Ben erg onder de indruk van de wijze waarop je je hebt ingezet voor je moeder. Mooi om ook te lezen waar je je nu mee bezig bent gaan houden. Sterkte met de verwerking, succes met de toekomst!
  Hartelijke groet van je voormalige collega,
  Henk

 10. Jeanette avatar
  Jeanette

  Wat een mooie en indrukwekkend verhaal…
  Beste Marcel, God zegen je.

 11. Anneke avatar
  Anneke

  Diep geraakt na het zien van de documentaire. Diep respect wat jij allemaal hebt gedaan voor je moeder! Gods zegen gewenst! Je bent een mooi mens!

 12. Hans Arnoldussen avatar
  Hans Arnoldussen

  Hoi Marcel.
  Ben niet zo gelovig, maar ik denk dat als iedereen maar een fractie zou hebben van wat jij hebt, de wereld er een stuk mooier uit zou zien.
  Heb bewonderenswaardig naar je docu zitten kijken en genoten van je liefdevolle persoonlijkheid.

  Groet Hans

  1. Marcel avatar

   Hoi Hans, Thx voor je reactie, en je warme woorden. Fijn dat ons verhaal iets met je deed, ik hoop niet dat mijn geloof irritant aanwezig was. Ik zou mezelf ook niet echt religieus noemen, zie: mijn e-book ‘17001 uur naast een rolstoel’ gratis te downloaden. Bless u man.

 13. linda avatar
  linda

  Beste marcel. Heel veel respect zoals jij je moeder hebt verzorgt en haar zoveel liefde en vreugde bent blijven geven!
  Ze genoot daarvan
  Voor ons misschien niet altijd zo zichtbaar, maar voor jouw zeker wel !
  Veel geluk in je verdere leven, want dat heb je zeker verdiend!

 14. Lotte avatar
  Lotte

  Lieve Marcel,
  Ik vind je zo’n mooi, lief, sterk mens! Wauw. Bedankt dat we mee mochten kijken in je leven, ik vond de film heel ontroerend en inspirerend. En ik hoop dat het je heel erg goed zal gaan!
  Lotte

  1. Marcel avatar

   thx Lotte, voor je warme woorden… doen me goed… bless u

 15. Betty avatar
  Betty

  Beste Marcel,

  Wat bijzonder liefdevol hoe jij al die jaren naast je moeder hebt gestaan. Je hebt haar alles gegeven, zonder dat je er iets voor terug hoefde. Diep, diep respect daarvoor. En, geweldig ook dat je het hebt willen vastleggen. Het is toch behoorlijk intiem. Bedankt daarvoor! Het heeft me aan het denken gezet. Mijn ouders zijn gezond en relatief jong. Toch heeft je film me er van bewust gemaakt dat tijd en aandacht voor je ouders heel belangrijk en nodig is.

  Dankjewel, succes en Gods zegen bij alles!

  Betty

 16. Dinie avatar
  Dinie

  Hoi Marcel, Heel toevallig heb ik dat programma van jou opgenomen, geen idee dat het over jou ging.
  Ik vond het erg indrukwekkend om te zien hoe je met je moeder omging, dat je nog plezier met haar
  kon hebben vind ik geweldig. Het is een voorbeeld voor alle mensen die een hulpbehoevende ouder
  hebben. Er zijn zoveel mensen waar niet meer naar omgekeken wordt, terwijl de reguliere zorg afneemt.
  Petje af voor jou en alle andere mensen die dit ook doen!
  Hoe gaat het nu met jou? hoor het graag van je.
  Liefs, Dinie

  1. Marcel avatar

   Hoi Dinie,
   Thx voor je woorden… Het gaat ok met mij. Nu volop in beweging en in 1x 20 uur in de week meer tijd. Ik mis haar nabijheid wel. We zijn zo lang verbonden geweest. De verscheurdheid is natuurlijk nog enorm. Ik ben de afgelopen tijd heel erg eerlijk geweest over mijn gevoel. Ik merk dat daardoor de pijn verandert. Dus het gaat goed. Hoe gaat het verder met jou? Je kan me ook mailen hoor. Bless u.

   1. Dinie avatar
    Dinie

    Fijn te horen dat het ok met je gaat, ik heb je e-mailadres niet meer vandaar dat ik hier reageer.
    Het is goed dat je bewust bent van je gevoelens, dat heb ik ook geleerd op de site van Noud de haas
    die zegt observeren van gevoelens, eerst gericht aandacht geven aan je gevoelens en vervolgens bewust
    loslaten en overgaan tot de orde van de dag! Dat probeer ik ook regelmatig te doen en het helpt wel.
    Het gaat met mij niet zo goed, de enige uitjes die ik heb zijn AH en verschillende ziekenhuizen.
    Komende dinsdag ga ik naar de pijnpoli in Bronovo in de hoop dat ze daar wat voor me kunnen doen.
    Ik ben verhuisd vorig jaar december naar de Remmersteinstraat 41, want op mijn vorige adres was het niet
    meer uit te houden van het lawaai dat daar gemaakt werd, en hier is heel veel rust!
    Ik geef jou mijn e-mailadres dan kan je me daar een berichtje sturen zodat ik jouw mailadres meteen heb.
    Leuk dat je gereageerd hebt, en ik hoor graag nog van je! Lieve groeten, Dinie
    d.voorduin@gmail.com

 17. Anne-Marie avatar
  Anne-Marie

  Prachtig verhaal!
  Vooral de eerlijkheid over je motieven vind ik erg sterk.
  Kan me de leegte goed voorstellen, veel zegen, kracht en vooral VREUGDE gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *