Gratis E-book

 

Fijn dat je geinteresseerd bent in het E-book ‘17001 uur naast een rolstoel’. Veel leesplezier en welkom in mijn avontuur.

‘Het E-book is een ‘stream of consciousness’ en een project in wording. Ik wil jullie feedback en input gebruiken om het avontuur te verdiepen. Ik heb het E-book de afgelopen tijd gebruikt om die 18,5 jaar te verwerken. Tegelijkertijd zitten er ook al ‘schatjes’ in hoe het komt dat mijn madre en ik op die rampplek konden overleven.

Mijn madre had zo’n kleine wereld, toch was ze niet aan de anti-depressiva, en was ze niet depressief. Het is nog steeds een wonder. Ik hoop dat we jullie deelgenoot kunnen maken van ons avontuur. Dat jullie je eigen schatjes in ons verhaal zullen ontdekken. Schatjes van vertrouwen, liefde en hoop, tegen de klippen op. Misschien wel handig in deze tijden van crisis :-).’

Quote uit inleiding:

‘Ik hoop dat jij jouw eigen avontuur zal aangaan, eventueel met jouw eigen spirituele Gandalf (symbool van wijsheid uit films ‘Lord of the rings’), naar keuze. Eentje die werkelijk te vertrouwen is. Want we hebben namelijk allemaal zo’n soort mentor/ coach/ buddie nodig. Die ons uitdaagt, ons provoceert om te gaan vertrouwen op een verhaal groter dan onszelf. Dat we niet alleen blijven hangen in ons kleine individuele ‘saaie’ verhaal. Want, volgens mij, is dit leven ondanks wat het dominante natuurwetenschappelijke wereldbeeld in ons oor fluistert, nog steeds het beste uit te leggen als een verhaal. En voor mij persoonlijk: als het ultieme liefdesverhaal van vasthoudende liefde. Dat mijn avontuur als inspiratie mag dienen.’

 

 • DOWNLOAD
 • E-book ‘17001 uur naast een rolstoel’ – Marcel van Dam
 • 4101 Downloads

Sharing is caring 😉
Klik de buttons onderaan de pagina om aan je vrienden te delen.

Wil je het avontuur van ‘17001’ blijven volgen of participeren? Stap dan nu alvast in het avontuur via de nieuwsbrief. Of mail me: marcelvandam@hotmail.com als je op hoogte wilt blijven rond doorontwikkeling E-book.

Dit boek heb ik het laatste jaar geschreven. Het is een verslag van een avontuur. Van al die moeilijke, speelse, vervullende uren van mantelzorg. En hoe ik deze moeilijke levenslandschappen ben doorgetrokken. Op de juiste momenten kreeg ik de juiste perspectieven om door te kunnen gaan en om vol te houden. Dit meestal door middel van mensen of quotes uit verschillende boeken die mijn aandacht vroegen. Deze quotes vormden voor mij dus een waar venster op een avontuur. Steeds kreeg ik weer het juiste perspectief om door te kunnen gaan, met hart en ziel. En niet alleen als toeschouwer.

 • FRAGMENT Hoofdstuk 5 – De ultieme beproeving
 • ‘17001 uur naast een rolstoel’ – Marcel van Dam [gratis E-book]
 • (WARNING: in dit fragment worden eerlijke woorden gesproken; voor meer rauwe spiritualiteit zie de boeken van de Psalmen in de Jezus-bibliotheek die we bijbel noemen)

In het E-book bevindt zich ook notities, redenaties en reflecties. Het is een  verwerking op virtueel papier van de afgelopen 18,5 jaar, maar vooral ook een verslag hoe het toch kwam dat ik het kon volhouden op die pijnlijke plek. We hadden zoveel hoop op verbetering en het gebeurde maar niet. Wat blijft er over als alles wegvalt?

Het E-book is opgebouwd als een avontuur. Ik heb mijn hobbitstee (bekende wereld) durven verlaten, niet als een avontuur de buitenwereld in, maar als een avontuur de innerlijke wereld in. Op die moeilijke plek naast mijn madre waar gevoelens van machteloosheid, hopeloosheid en nutteloosheid leken te heersen heb ik het al die uren uitgehouden. Het avontuur ontvouwde zich.

De hoofdstukken van het E-book zijn:

 • uitnodiging tot een avontuur
 • de twijfel om het avontuur in te stappen
 • de eerste drempel nemen
 • voorbereiding op de ultieme beproeving
 • de ultieme beproeving
 • dood en opstanding
 • de beloning
 • terugkeer met het elixer

Veel leesplezier alvast. Dat dit avontuur je ook op die plek van vertrouwen, hoop en liefde mag brengen.

 

Reacties

11 reacties op “Gratis E-book”

 1. Nana avatar
  Nana

  Marcel jouw avontuur inspireert om het eigen avontuur aan te gaan. In de inleiding kon ik al herkenning vinden en bemoedigd worden. Wil meer lezen en kijk uit naar je boek.

 2. willie avatar
  willie

  jongen wat een moeite en verdriet heb je gehad, en zult je misschien nog hebben.
  ik heb zeer veel respect voor jouw verhaal gisteren op tv.
  probeer nu jouw E-book te krijgen, maar dat lukt mij nog niet. hoop dat het alsnog lukt, waar kan ik het anders krijgen?
  ben zeer geïnteresseerd in jouw verhaal, samen met je moeder.
  ik heb ook nog een zoontje van 9 jaar, zijn vader leeft niet meer, en zelf ben ik ook al 53. hoop dat mijn zoontje dit niet hoeft te doen, wat jij allemaal wel gedaan hebt. maar wat een vechtlust heb je jongen. heb zo maar het verlangen dat je mijn zoontje eens kan spreken. alle goeds toegewenst. willie

  1. Marcel avatar
   Marcel

   Hoi Willie,

   Je kan het E-book nu gratis downloaden. Thx voor je warme woorden. Bless u

 3. Janine avatar
  Janine

  De film was al mega inspirerend, ik ben benieuwd naar het boek. Dank met deze hulp op weg naar onze zoektocht.

 4. dorien avatar
  dorien

  Marcel ik vind je een superzoon. Zo gewoon als jij dit vindt, zo bijzonder en liefdevol is datgene wat je gedaan hebt. Ik wens jou heel veel sterkte en een hele lieve partner toe want dat verdien jij absoluut en daarvoor is het ook nooit te laat. Sterker nog voor jou ligt nog steeds een mooie toekomst met de gedachte aan een supermooi en liefdevol verleden. Ik vind jou super!!!

 5. Kees avatar
  Kees

  Wat ik gezien heb wat voor liefde je aan je moeder hebt gegeven is overweldig. Dit is denk ik de liefde die God bedoeld

 6. hanneke avatar
  hanneke

  Wat mij het meest heeft geraakt in de film, is dat je vergeving vraagt aan haar omdat je boos bent
  geweest, en je vraagt net zo lang, tot dat ze het je schenkt. Niet duidelijk, maar wel genoeg voor jou om
  weer door te gaan. Ontroerend!! en daar kun je wat uit leren.
  Dank voor de les.

 7. Madhavi Lata Devi Dasi avatar
  Madhavi Lata Devi Dasi

  Hari Hari kind van God, dat je een kind ben van een bijzonder en wonderful moeder is gewoon te zien.
  Ze heeft jou toch in latten zien, hoe dan ook om te geven, om zo in dienst te kunnen staan voor god.
  Voor mijn is deze bijzonder kracht die je heb gekregen van de liefde. Het hart op hart relatie is het alle belangrijkste in het leven van iedere ziel. Ik kan iets zeg van zo hoor het. Maar er is in de mens nog zo veel vulnis van deze raren wirold. Wand veel mensen weet geen eens waar ze in hun zelf de liefde kunnen vinden. Dus hoe kan je het dan geven. Die zo met zich zelf kan omgaan kan dan ook veel aan de anderen zielen geven. Ik wens jou veel liefde toe in de tijd van leegten.

  Madhavi Lata Devi Dasi

 8. Dorieke avatar
  Dorieke

  Ik heb met veel tranen in mijn ogen zitten kijken naar de documentaire. Wij zijn nu ruim 7 jaar onderweg met mijn moeder die ook eenzijdig verlamd is en er is zoveel herkenbaar. Dank voor je openheid, ik hoop dat het beleidsmakers aan het denken zet over bezuinigingen. En dat er meer begrip komt voor mantelzorgers op de werkvloer. Ik wens je veel geluk liefde en voorspoed, je bent echt een topper!

 9. susan avatar
  susan

  Wat een prachtmens ben je! Eindeloos veel liefde geduld, tijd en respect voor je liefste mama, de schat! Ben zo blij dat ik deze docu had opgenomen, wat een verrijking! Ik zal je boek gauw gaan lezen. Wat een inspirator, je zet je verdriet en gemis nu zelfs om in een enorme positiviteit en productiviteit.

 10. Wilma avatar
  Wilma

  Alles wat ik wilde zeggen is al gezegd. Heb het overlijden van mijn moeder opnieuw beleefd, alleen zij kreeg geen vocht meer toegediend, dat heeft mij het meest pijn gedaan. Ik zou willen dat mijn kinderen zo’n vriend hadden. Je bent geweldig, jouw moeder zal trots zijn op jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *