Film ‘Corpus Mama’

De film ‘Corpus Mama’ is dinsdag 13 mei 23:00 uur op Nederland 2.

Voor degenen die de film hebben gemist, beleef het avontuur van mijn ‘madre’ en ik. Bekijk de film ‘Corpus Mama’

Trailer Corpus Mama

In november 2012 begon vriend Jan-Willem den Bok mij te volgen met de camera. Hij heeft me meer dan een jaar gefilmd. In de film zie je de grote gevolgen van het kiezen voor mantelzorg, het moeilijke leven van mijn madre, maar ook de kracht die geloof, hoop en liefde kunnen geven. Mijn madre en ik zijn kwetsbaar in deze film, maar we hoopten dat mensen door ons ‘kleine’ verhaal weer moed zullen vatten.  Dat mensen die weinig bezitten, of weinig kunnen doen, of waar mensen weinig meer over praten, zullen beseffen dat ze waardevol zijn.

Voor meer info en foto’s zie site 2Doc

XL Trailer Corpus Mama

Reacties

12 reacties op “Film ‘Corpus Mama’”

 1. Pili Briones Marin avatar

  Lieve Marcel,

  Ik kan niet wachten om de hele film aanstaande dinsdag avond te kijken.
  Ik zit hier met een brok in mijn keel en met zo veel respect, bewondering, dankbaarheid, sprakeloosheid, ontroerd en vereert dat ik jou ken en dat je deel maakt van Crossroad, onze kerk. Jongen wat ben je een bijzondere man, zoon, mens.
  Ik weet dat niet elke ouder kan zeggen dat ze zo liefdevol en onvoorwaardelijk zorg van hun kinderen hebben gekregen.
  Ik wens voor jou dat God jou blijft zegenen en dat jij zijn liefde blijft verspreiden en zo onnoembaar vele mensen zal inspireren. ‘

  Vriendelijke groet en hopelijk zie ik je zondag weer

  Pili

 2. Erna Veerman avatar
  Erna Veerman

  Wat een schat van een man…

 3. Arno avatar
  Arno

  Marcel, je bent een held. Respect.

 4. tineke avatar

  Mooi en integer. Maar ook afschuwelijk herkenbaar af en toe. Ik dacht dat ik alles vergeten was nadat mijn moeder uiteindelijk in 2008 overleed. Ik verzorgde haar ‘slechts’ 5 jaar… Ben benieuwd hoe het Marcel verging na haar dood. Ik was zo stom om twee weken later naar Afrika te vertrekken. Onder het mom van ‘Nu kan het.’ Ik werd er vreselijk depressief, had de tijd niet genomen om te rouwen. Dom.
  Dank voor deze mooie film.

 5. Nash avatar
  Nash

  Gozer, je bent een held.

  God bless.

 6. jenny avatar
  jenny

  Wat een ingrijpende documentaire.
  Dit is niet in woorden te beschrijven.

  Wat mij vooral raakte was de zin; Mama vind jij het ook eng dat ik hier zo vaak kom?
  Dit komt me zo bekend voor.

  Mijn schoonmoeder was dement en lag ook op een soortgelijke afdeling.waar het niet prettig was.
  Wij mochten wel helpen maar volgens het protocol van de afdeling.
  Dus niet zoveel aanwezig zijn.en nergens mee bemoeien.
  Als we dit hadden gedaan dan had ze altijd alleen gelegen met haar ziel onder de arm.

  Veel goeds toegewenst uit Drenthe.

 7. Nellie avatar
  Nellie

  Wat een ontroerende film, heel mooi om zo een stuk uit je leven te zien. Een leven met een bijzondere taak. Een offer die maar weinig zouden kunnen maken. En daarom juist zo bijzonder is. Erg inspirerend. Ik kan me voorstellen dat je nu tegen een leegte aanloopt. Zoekende naar je volgende pad. Ik wens je veel kracht

 8. Lies Schoutens avatar
  Lies Schoutens

  lieve Marcel, wat een bijzondere film en wat ontzettend knap van je, je hebt alles gegeven en zelfs opgegeven voor je moeder, ik zorg zelf voor mijn vader maar die is net 85 geworden en nog erg vief, ik vindt het vaak erg zwaar en vooral aan wat nog komen gaat maar kan het niet laten om regelmatig bij hem op de korfie te gaan, ik krijg er weinig tot niets voor terug maar ik blijf gaan, het is toch je vader he? Hij zit in een prachtig appartement van Vitalis waar ik voor heb gezorgd, hij zit er riant bij en geniet enorm wat me goed doet. Het had ook anders kunnen zijn, hij woont er pas vanaf oktober. Mijn moeder wordt 80 jaar en is ook nog zo vief als wat maar chapeau hoe je het hebt gedaan, hier kunnen anderen een voorbeeld aan nemen!!! Echt heel knap!!! Hoop dat het je goed gaat, zal zwaar voor je zijn nu ze er niet meer is. Je bent een lieve zoon voor haar geweest, groetjes Lies

  Groetjes, Lies

 9. Janneke avatar
  Janneke

  Ey Marcel, je docu is echt mooi. Een en al expressie van Liefde in vele vormen. Nodigt uit om elke scene apart te bekijken om deze Liefde te ontdekken, te ervaren en me erdoor te laten inspireren! Dank voor het delen.
  Be blessed! Groetjes, Janneke

 10. Jan Westerhof avatar

  Lieve Marcel,

  Dank je voor je Indrukwekkende Inspirerende manifestatie van Liefde en wat mij betreft ook o.a. een Voorbeeld in Geduld en Mededogen…. etc
  Ik wilde je even een Persoonlijke mail sturen via je gmail, maar dat lukte niet

  Onvoorwaardelijke Liefde, als dat niet t voorbeeld is van Jezus.., dan laat je dat Heel mooi zien.
  En door t te doen inderdaad, ga je t ervaren… (ervaar ik ook, dat liet Jezus immers ook zien, Hij Bleef Liefde geven, Onvoorwaardelijk)
  Al die jaren die je ons laat zien in je film, Dit leven, (ook een film volgens mij) zijn een Demonstratie daarvan. Niet t drama (dat er ook is) maar een Overstijgen ervan!
  Terug naar de Essentie t Focus wat je zegt: LIEFDE!
  (en ik moet er niet aan denken, dat te doen, wat jij deed/ en laat zien eerlijk gezegd, hoewel ik ook mijn ‘beproevingen zeker ken/heb)
  Je laat ons zien de Liefde die Jij bent , en je moeder, maar die we Allemaal in ons hebben, ons Ware Zijn , in Christus, voorbij de Pijn van dit aardse bestaan ja ,
  Voorbij Woorden (letterlijk) inderdaad zo Symbolisch met je moeder…

  God is Liefde zo je weet, en laat zien als zijn zoon, en in Openbaring staat ook dat Hij elke Traan zal wegwissen, en de ‘dood’ zal Niet meer zijn (in ons Bewustzijn dus) etc. Je weet t zelf wel
  Lieve Broeder, Nogmaals dank voor Jouw Bijdrage en (mijn) Her-Innering in Wie Jij en ik en Wij in Essentie zijn
  de Liefde van God, die Straalt door alles en iedereen heen.

  Ik hoop dat je die Kracht en Liefde die je liet Zien Altijd bij je mag hebben, en Houden, en dat zal alleen maar Meer worden ,
  en dat Zal zo Zijn! Dat heb je mij laten zien, en als ik twijfel herinner ik me jou o.a. en Jezus, en al zijn volgelingen

  Dank je Lieve Broeder!
  Ik wil graag contact met je houden, laat maar even weten, hoe dan ook, in de Geest ben ik al verbonden voel ik, Ik denk dat ik misschien nog een paar Antwoorden kan helpen vinden op je laatste Filmpje…
  Neem maar even contact op, als je wilt. Zowiezo wil ik dat ook wel graag
  Ik schijn t Licht dat je me liet zien, vanuit mijn Hart terug naar jou, in Christus ,

  Warme Groet
  Jan Westerhof
  Zie:
  http://www.westerwonderworld

  “Schilder van het Licht”

  1. Marcel avatar

   He jan, bedankt voor je woorden… je kan me mailen op marcelvandam@hotmail.com… bless u bro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *