Bekijk film ‘Corpus Mama’

slideshow9

Thx mensen, voor alle lieve reacties. Mijn hart is echt geraakt door de aandacht. Ik zie hierin een mooi symbool van hoe de grote gulle Gever zich vol aandacht naar mij buigt. Het grotere verhaal, dat ik ook samen met mijn madre gedeeltelijk mag belichamen.

Voor degenen die de film hebben gemist, beleef het avontuur van mijn ‘madre’ en ik. Bekijk de film ‘Corpus Mama’

Download ook het gratis E-book ‘17001 uur naast een rolstoel’, het verslag van het avontuur. Hoe we steeds weer op die plek van vertrouwen, liefde en hoop konden komen. En vertel me vooral ‘avontuurlijk’ wat je van het E-book vond op 17001@gmail.com. Zou leuk zijn.

Mijn madre was een bijzonder mens, zo speels, zo jong van hart gebleven.

Check hier ook uitzending vanaf 03:00 op Radio 1 ‘Dit is de nacht’ van 13 mei waar ik over mijn mantelzorg-avontuur praat.

Reacties

15 reacties op “Bekijk film ‘Corpus Mama’”

 1. Nelleke avatar
  Nelleke

  Corpus mama vond ik een heel indrukwekkende documentaire waar ik met een groot respect naar heb zitten kijken om dat 18 jaar lang op deze manier voor iemand zorgen zo ongelofelijk zwaar is dat ik het antwoord op de vraag die ik mijzelf stelde, zou ik dit kunnen, niet kan beantwoorden. Maar wat ik mij afvraag en wat ik eigenlijk minstens zo interessant vind als deze docu en misschien een idee voor een volgende documentaire is, hoe gaat het nu verder met de mantelzorger. Hoe schakel je na 18 jaar zorgen weer om naar een individu met een eigen leven? Hoe ga je de dagen nu invullen? En hoe trek je het geestelijk?

  1. Martha Oost avatar
   Martha Oost

   ben ik ook benieuwd naar ……

 2. Anuschka de Haan avatar
  Anuschka de Haan

  Diep, diep en nog eens diep respect!!!
  Jouw moeder was dan wel een bijzonder mens, maar dat ben jij ook Marcel!

 3. Frank van der Horst avatar
  Frank van der Horst

  Hallo Marcel,

  Was ik maar in 25 % zoals jij ! Hier beknopt mijn reactie ; gisteren avond, klaar met solliciteren, de computer gesloten, nog even wat drinken op de bank, ik kijk eigenlijk weinig tot nooit T.V. een James bond film uit 1971 was mijn vrouw aan het kijken, toen was ik 4 dacht ik nog…Tot ons 8 maanden oud dochtertje Lena naar bed moest…
  Ik bleef achter en veranderde meteen van zender…naar een willekeurige andere zender en eigenlijk meteen vanaf het eerste moment dat ik op die ander zender kwam, zag ik jouw en jouw moeder…bewegingsloos en aandachtig heb ik gekeken en geluisterd naar jouw stem, jouw woorden
  iets hield mij vast, als een sterke magneet…niet 1 seconde meer het idee gehad om verder te zappen.
  Hoeveel liefde, hoeveel geduld, hoeveel aandacht, hoeveel respect, Hoeveel ”zorgzaamheid” en ”liefdevolheid” kan iemand voor een ander hebben,..
  Marcel, ik zit hier en kan geen woorden vinden…Had ik maar 25 % van jou persoon, jou karakter.
  Mijn diepste respect voor hoe jij met jou moeder om bent gegaan ! Jij bent een heel bijzonder mens Marcel.

  Groet, Frank (vanuit Veghel)

 4. Woenk&corneel Nagtegaal-kanters avatar
  Woenk&corneel Nagtegaal-kanters

  Aan Marcel van Dam, diep ontroerd en zeer leerzaam wat wij hebben gezien hoe mantelzorg heeft gewerkt voor jou Marcel . Wij zijn hierdoor intens van jou gaan houden dat jij zo open bent geweest om ons hieraan deel te laten nemen. Heel veel liefde en geluk voor jouw verdere leven. Fam.Nagtegaal. Ook de maker van deze documentaire Jan Willem de Bok geweldig gedaan dank u wel Marcel van Dam en U hebben iets goeds achter gelaten voor nu en voor de toekomst onze dank hier voor . Fam.Nagtegaal

 5. inge verkaik avatar
  inge verkaik

  Hoi Marcel, respect jongen! Ikzelf heb 8 jaar voor mijn moeder gezorgd, mijn moeder wilde absoluut niet naar een tehuis. Ze was heel slecht ter been, had suikerziekte en de laatste jaren wilde ze eigenlijk niet meer nadat mijn broer een herseninfarct had gehad en daardoor ook half verlamd was. Dus de laatste 4 jaar ook de nodige zorg voor mijn broer die heel stellig is en altijd zijn nagels door mij geknipt wil laten worden.Daarnaast heb ik ook een vriend die nu al 3 jaar in een verpleeghuis is vanwege de ziekte van Pick. Ik mantelzorg dus ook heel wat af en na de dood van mijn moeder viel ik in een gat van depressie. Voor haar zorgen viel af en plots kwam er tijd voor mijzelf die ik gauw opvulde door extra voor andere te zorgen. Jij bent toch ook in een giga gat gevallen? Heb jij dat niet gehad? Ik vond soms wel dat je voor jezelf confronterende vragen aan haar stelde zoals : denk je wel eens aan mij mamma. Wat als je geen antwoord kreeg? Voelde je je dan niet rot? Jij die zoveel opofferde voor haar. Ik ben wel even zo brutaal geweest om op je facebookpagina te kijken. Een en al in het geloof. Je bent een speciale man,Respect hoor!

 6. Albert avatar
  Albert

  Met respect heb ik de documentaire Corpus Mama gevolgd, zo`n lange tijd voor je moeder zorgen had ik niet gekund, maar ik denk dat je daar zeker kracht van God voor krijgt, als dat op je weg komt.
  Gods Zegen verder toegewenst.

 7. Reinaer Bron avatar
  Reinaer Bron

  Mooi Marcel, heel, heel mooi.

 8. Arjen avatar
  Arjen

  Marcel, het respect dat ik voor je heb is niet te beschrijven.
  Wat een goed mens ben je en hoe positief ondanks alle tegenslagen!
  God bless you!!!

 9. Steven avatar
  Steven

  Tijdens het kijken dacht ik alleen maar voortdurend: wat een held! Wat een held! Wat een held…!

 10. Helena Maria avatar

  lieve Marcel.
  ik heb met ontroering gekeken naar de uitzending.
  moest dan ook af en toe een traantje laten.
  wat ben jij een zorgzaam mens.
  veel liefde in je verdere leven wens ik jou toe.

 11. Lisette avatar
  Lisette

  Hoi Marcel,

  Jij kent mij vast niet maar ik jou wel. Het idee dat jouw leven (sinds we soort van collega’s zijn geweest binnen dezelfde omroep) zo geheel anders is verlopen in de afgelopen pakweg 10 jaar dan het mijne en dat ik daar nooit enig idee van heb gehad toentertijd – van jouw levensweg en levenswijze..
  Daar gaat mijn reactie hier ook niet om, niet over:

  Wat een kostbaar ‘offer’ (ik durf het niet goed zo te noemen want mag je dat wel zo noemen als het om je eigen moeder gaat, geen idee hoe jij dat ervaart) heb je gebracht.
  En inderdaad, wat een liefde heb je je moeder gegeven, en wat zal ze van je genoten hebben, diep van binnen. Misschien voelde ze zich wel heel beschaamd, dat haar zoon haar zo lang en liefdevol verzorgde.
  Je stelde je zo kwetsbaar op naar haar. En elke keer weer die bevrijdende lach van je. En je geduld. Dat je de potjes zalf niet door de kamer hebt gegooid is toch wel een blijk van hoe je je taak samen met God bent aangegaan.
  Dat je voor haar zong en haar vertelde hoe mooi je haar vond raakte me heel diep. Even dacht ik: deze Marcel is een afspiegeling van de liefde die God ons laat zien.

  God gaat je vast en zeker meer teruggeven dan je ooit zou kunnen vermoeden. Ik kan me geen voorstelling maken van hoe God je gaat belonen, maar dat zal groots zijn! Hij heeft de oprechte gever lief!

  Petje af (keer -tig). En ik dank God dat ik van jou mag leren nederig te zijn en mijn kruis mag leren dragen met opgeheven hoofd.

  Het ga je goed!

 12. Diedeke avatar
  Diedeke

  Marcel,
  Ik heb al eens naar je mogen luisteren in de kerk, en om je verhaal dan ook nog te mogen zien heeft hele diepe indruk op me gemaakt. Ik vind het bewonderenswaardig hoe jij op deze manier met Gods liefde uitdraagt. Je bent een voorbeeld voor iedereen, mantelzorger of niet. Ik wens je alle geluk toe, en zal je in mijn gebeden noemen. Sterkte de komende tijd en moge God je een nieuwe invulling helpen geven.
  Diedeke

 13. Nettie avatar
  Nettie

  Beste Marcel,

  Pffffjoew, haha. Wat een geduld en liefde! Daar moet haast
  iets” anders” bij zijn geweest!
  Ongelooflijk te zien hoe je nooit geïrriteerd raakte.
  Het zou menselijk geweest zijn.
  Daarom een fascinerende documentaire
  in alle opzichten.
  Ik wens je wens je een gelukkig leven!
  Het ga je goed.
  Groeten Nettie

 14. Hanneke avatar
  Hanneke

  Wauw, wat een liefdesdaad…. Onvoorstelbaar mooi dat jij samen met haar de strijd bent aangegaan van haar ziekte. Tot aan het einde toe heb je haar niet in de steek gelaten. Jouw liefde doet me denken aan Jezus liefde. Onvoorstelbaar mooi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *